asperges(kuskonmaz)corbasi

canlarim guzel gunesli,20°deki belcika gununden hepinize sevgiler gonderiyorum.icimiz kipir kipir.evlere sigamiyoruz,ama ev isleri de bizi birakmiyor:(((ama cocuklari almak icin cikacagim birazdan,ozaman biraz da olsa havamizi aliriz artik.
yine bugun belcika'ya ozgu bir corba tarifiyle karsinizdayim.o kadar lezzetliki ve de bir okadar faydali.kuskonmaz iste.ama beyazi.tabi yesilini de yapiyorlar bu corbanin ama ben beyazini daha cok seviyorum.mutlaka deneyin derim.

gecelim leziz tarifimize:
malzemeler:
500gr asperges(kuskonmaz)
2lt su
1/2 cay bardagi krema
2ad tavuk ya da sebze bulyon
4yemek kasigi nisasta bir miktar sutle inceltilmis
tuz,karabiber
suslemek icin kiyilmis maydanoz

yapilisi:
tencereye 2lt sicak suyumuzu koyalim,icine de kesilmis kuskonmazlari katalim,bulyonlari ve tuzu karabiberi ekleyelim ve yumusayincaya kadar haslayalim.blenderdan gecirelim.bir miktar sutle incelttigimiz nisastayi corbaya baglayalim. bir miktar kaynadiktan sonra icine kremamizi da katip atesten alalim ve sicak servis yaparken kiyilmis maydanoz ile servis yapalim.afiyetler olsun benim tum misafirlerime.sevgilerle.

not:corbanin sarimtirak olmasi bulyondan kaynaklandi biraz da.isterseniz sebze bulyon yada hic kullanmayabilirsiniz.







Yorumlar

  1. Hamarat Ülkü iş başında :))) Kuşkonmazın nasıl bir şey olduğunu bile ilk defa görünüyorum :)) İnsanın mutfakla ilgisi olmayınca böyle oluyor tabi :)) Yanlış mı doğdum nedir? :))
    Afiyetle yiyin bitanem, bu güzel havayı da kaçırmayın, ben çıktım dolaşıp geldim. Civcivler gibi yayılmak istiyorum otlara :))), sevgilerr

    YanıtlaSil
  2. Çorba nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM BURADA DA ÇOK YAYGIN.. SIK OLMASADA ARADA BENDE YAPARIM.. TARİFLER AYNI BEN SADECE NİŞASTA YERİNE UN KOYUYORUM.. BAŞAMELLİ ÇORBA OLUYOR.. NEFİS GÖZÜKÜYOR SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  4. Kuskonmaz olmus ama ben kus olup ucup o kasenin kenarina konup icmek istiyorum bu corbayi..))
    Eline saglik olsun canim. Bunun ismini ilk defa kuskonmaz oldugunu oyrendim ve de beyazini yeni gordum. Amerikada da cok var ne yapiyorlar bilmiyorum. Bir kere aldim kaynattim bekledim bekledim yiyemedik attim. Allah aff etsin. Tadi iyi gelmedi ve de tabi ki ben iyi yapamadim..
    Bir daha denemek lazim..
    Sevgiler cani,m sicak soguk arasi git gel yasayan Texsas Austinden..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.Kuşkonmazı çok severim. renginin sarı olmasının bence hiç mahsuru yok. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. çorbası nasıl olur .hiç tadına bakmadım canım.ama görüntü harika.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    NEFİS OLUR MMMMM
    :))

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor çorban.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. nefis bir corba olmus canim ellerine saglik sevgilerle:))

    YanıtlaSil
  10. Kuşkonmazla ben de isveç'te tanışmıştım.Garnitür olarak yedim.
    Çorbasını da,kuşkonmazı bizim burada bulursam denemek isterim.
    Mutlaka nefis olmuştur.Çok faydalı bir sebze.Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. hep dergilerde görürüm ama hiç yapmadım bu tarifle deneyebilirim:)))
    ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
  12. Kuşkonmazın çorbasını hiç denemedim ama bu kış kuşkonmazlı kiş denedim.Birde kuşkonmazı beşamelli seviyorum, çorbasını da deneyeceğim.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. bu aralar kuşkonmaza pek övgü yağdırıyor doktorlar :)

    brokoliden sonra kuşkonmazda da patlama olacak demekki :)

    tadını hiççç bilmediğim ama methini çok duyduğum bir sebze çok da merak ediyorum açıkçası

    eline sağlık olsun canım

    YanıtlaSil
  14. eline sağlık canım hiç denemedim
    sunumun çok şık sevgiler

    YanıtlaSil
  15. hep denemek istemişimdir ama henüz kısmet olmadı,harika görünüyor canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Bu defa deneyeceğim. Harika.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Nasıl merak ettim lezzetini ama biraz pahalı ama yinede ilk fırsatta denemek isterim..
    Ellerine sağlık gülüm..

    YanıtlaSil
  18. hiç yemedim desem:)
    sen dediğine göre güzeldir denemeli:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. ayy benim en sevdigim seyelrden biride bu iste !!!
    corbasini hic icmedim ama böyle soslu neyli nefisss..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)