asperges(kuskonmaz)corbasi
canlarim guzel gunesli,20°deki belcika gununden hepinize sevgiler gonderiyorum.icimiz kipir kipir.evlere sigamiyoruz,ama ev isleri de bizi birakmiyor:(((ama cocuklari almak icin cikacagim birazdan,ozaman biraz da olsa havamizi aliriz artik.
gecelim leziz tarifimize:
malzemeler:
500gr asperges(kuskonmaz)
2lt su
1/2 cay bardagi krema
2ad tavuk ya da sebze bulyon
4yemek kasigi nisasta bir miktar sutle inceltilmis
tuz,karabiber
suslemek icin kiyilmis maydanoz
yapilisi:
tencereye 2lt sicak suyumuzu koyalim,icine de kesilmis kuskonmazlari katalim,bulyonlari ve tuzu karabiberi ekleyelim ve yumusayincaya kadar haslayalim.blenderdan gecirelim.bir miktar sutle incelttigimiz nisastayi corbaya baglayalim. bir miktar kaynadiktan sonra icine kremamizi da katip atesten alalim ve sicak servis yaparken kiyilmis maydanoz ile servis yapalim.afiyetler olsun benim tum misafirlerime.sevgilerle.
Hamarat Ülkü iş başında :))) Kuşkonmazın nasıl bir şey olduğunu bile ilk defa görünüyorum :)) İnsanın mutfakla ilgisi olmayınca böyle oluyor tabi :)) Yanlış mı doğdum nedir? :))
YanıtlaSilAfiyetle yiyin bitanem, bu güzel havayı da kaçırmayın, ben çıktım dolaşıp geldim. Civcivler gibi yayılmak istiyorum otlara :))), sevgilerr
Çorba nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM BURADA DA ÇOK YAYGIN.. SIK OLMASADA ARADA BENDE YAPARIM.. TARİFLER AYNI BEN SADECE NİŞASTA YERİNE UN KOYUYORUM.. BAŞAMELLİ ÇORBA OLUYOR.. NEFİS GÖZÜKÜYOR SEVGİLERİMLE..
YanıtlaSilKuskonmaz olmus ama ben kus olup ucup o kasenin kenarina konup icmek istiyorum bu corbayi..))
YanıtlaSilEline saglik olsun canim. Bunun ismini ilk defa kuskonmaz oldugunu oyrendim ve de beyazini yeni gordum. Amerikada da cok var ne yapiyorlar bilmiyorum. Bir kere aldim kaynattim bekledim bekledim yiyemedik attim. Allah aff etsin. Tadi iyi gelmedi ve de tabi ki ben iyi yapamadim..
Bir daha denemek lazim..
Sevgiler cani,m sicak soguk arasi git gel yasayan Texsas Austinden..
Ellerine sağlık.Kuşkonmazı çok severim. renginin sarı olmasının bence hiç mahsuru yok. Sevgiler:)
YanıtlaSilçorbası nasıl olur .hiç tadına bakmadım canım.ama görüntü harika.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilNEFİS OLUR MMMMM
:))
Ellerine sağlık.Nefis görünüyor çorban.
YanıtlaSilsevgiler
nefis bir corba olmus canim ellerine saglik sevgilerle:))
YanıtlaSilKuşkonmazla ben de isveç'te tanışmıştım.Garnitür olarak yedim.
YanıtlaSilÇorbasını da,kuşkonmazı bizim burada bulursam denemek isterim.
Mutlaka nefis olmuştur.Çok faydalı bir sebze.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
hep dergilerde görürüm ama hiç yapmadım bu tarifle deneyebilirim:)))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş canım
Kuşkonmazın çorbasını hiç denemedim ama bu kış kuşkonmazlı kiş denedim.Birde kuşkonmazı beşamelli seviyorum, çorbasını da deneyeceğim.Teşekkürler
YanıtlaSilbu aralar kuşkonmaza pek övgü yağdırıyor doktorlar :)
YanıtlaSilbrokoliden sonra kuşkonmazda da patlama olacak demekki :)
tadını hiççç bilmediğim ama methini çok duyduğum bir sebze çok da merak ediyorum açıkçası
eline sağlık olsun canım
eline sağlık canım hiç denemedim
YanıtlaSilsunumun çok şık sevgiler
hep denemek istemişimdir ama henüz kısmet olmadı,harika görünüyor canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu defa deneyeceğim. Harika.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler..
Nasıl merak ettim lezzetini ama biraz pahalı ama yinede ilk fırsatta denemek isterim..
YanıtlaSilEllerine sağlık gülüm..
hiç yemedim desem:)
YanıtlaSilsen dediğine göre güzeldir denemeli:)
ellerine sağlık.
ayy benim en sevdigim seyelrden biride bu iste !!!
YanıtlaSilcorbasini hic icmedim ama böyle soslu neyli nefisss..