midye tatlisi

cafe biscuitje
tekrar merhaba.mubarek geldi catti.nekaldiki kurban bayramina;4 gun.ben de ne yapsam konuklarima ikramlik neler hazirlasam derken gecen sene denedigim ama tarifleri farkli midye tatlisi geldi aklima.sonra bloglari gezerken birsence de takildi gozume.o baklava demis bu tatliya.midye baklavasi.
ben mayayla yapmistim;ama kabartma tozuyla daha kiyir kiyir oluyor.bayildim.birsencigim eline saglik.
tarifi aynen aktariyorum.
malzemeler:
2yumurta
1su bardagisivi yag
1su bardagi yogurt
1su bardagi sut
1pk kabartma tozu
1yemek kasigi sirke
1cimdik tuz
aliri kadar un
acmak icin nisasta(icine1/2pk kabartma tozu katilacak)
serbeti icin:
4 su bardagi seker
3.5 subardagi su
ceyrek limon suyu
ici icin:
kirik ceviz ya da findik(ben findik koydum)
uzeri icin:
150gr erimis tereyagi
yapilisi:
yogurma kabimizda malzemelerin sivi olanlarini birbirine karistiriyoruz.daha sonra unu tuzu ve kabartma tozunu da katip yumusak bir hamur elde edenekadar yoguruyoruz.yarim saat dinlendiriyoruz.



ben hamurumu 4 esit parcaya ayirdim.her bir parcadan da 16'sar ceviz buyuklugunde toplar cikardim.yani 64 ad topak hamurum oldu toplamda.ama bunlardan 16'sar gruplar halinde tek tek yaklasik bir karis buyuklugunde  ackilar actim.nisastayla beraber.resimlerde de goruyorsunuz.daha sonra bu her bir 16li grubu acabildigim kadar buyuk bir sekilde actim.yani 16 yufkadan bir buyuk yufkam oldu.bunu da siki bir sekilde rulo yaptim.bu islemi diger gruplara da aynen uyguladim.4 adet rulom oldu.bunlari da buzdolabinda 1saat dinlendirdim.rulolari parmak kalinliginda kesip katlari  bana bakar bicimde tekrar kucuk acki yaptim icine findik kiriklari koyup resimde gordugunuz gibi kapattim.uzerine bol erimis tereyagi suruyoruz ve onceden isitilmis 180°firinda kizarana kadar pisiriyoruz.ben serbeti de tatliyi da sicakken dokuyorum serbeti.yani sicaga sicak daha kiyir kiyir oluyor.enfes bir tatli tavsiye ederim.afiyetle.

Yorumlar

  1. Merhabalar gülay hanımın sıtesınde yorumunuzu gordum blogunuza bi bakıyım dedım:)bende yenı bır blog actım beklerım.Tarıflerınız cok guzel.Midye tatlısı bıraz ugrasmalı gıbı gorunuyor ama goruntu super çok şirin midyeler çıkmış ortaya..emınımkı tadıda oyledır..elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ok güzel olmuşlar ellerine emeklerine sağlık canım
    hayırlı bayramlar
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sana da hayirli bayramlar.guzel yorumun icin sagol hande.

    YanıtlaSil
  4. Ay ben bu tatliyi bir türlü yapamadim...ama sekline bayiliyorum. Ellerine saglik...bayrama yapamasam da kesinlikle bir gün yapacagim...ellerine saglik, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. sevgili zehra ben de yapamam diyordum ama inan baslayinca goreceksin cok basit ilerliyor.mutlaka dene derim.hoscakal.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor gerçekten.
    seni izlemeye aldım sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)