cikolatali macaron

cafe biscuitje
merhabalar.hepinize simdiden hayirli bir hafta diliyorum.yarin burada halloween bayrami.yani cadilar bayrami.cocuklarin okullari da bir hafta tatil.can sikintilari basladi simdiden cocuklarda.havalar da serin biraz.evde iki kardes birbirlerini yiyorlar.bu aksam ben de oglusum mutlu olsun hic degilse yedigi birseyle mutlu olsun diye macaron yapmak istedim.simdi soracaksiniz kizina niye degil diye;onun bu tur tatli seylerle pek arasi yok da ondan.ya bir tane yer ya da yarim.onun icin bu macaron ogluma ozel.
neyyyyyyse.
gelelim tarife;ilk denemem macaron tarifimi ikiye katladim.yani malzemeleri.
malzemeler:
100gr badem unu
200gr pudrasekeri
9 yemek kasigi toz seker
6yemek kasigi kakao
4 ad yumurta aki
macaron arasi ganaj:
115gr bitter cikolata(benim sutlu vardi)
1/2 su bardagi krema
2corba kasigi tereyagi
yapilisi:
ben once yine ganajla basladim.sevgili zinnur'da oyle yapmis.ona da bu tarifi icin ellerine saglik.kremayi kucuk bir tencerede kaynama noktasina gelene kadar isitin.isininca ocaktan alip kucuk parcalara ayirdiginiz cikolatalari icine atip eriyene kadar karistiriyoruz.biraz iliyinca tereyagini da katip karistirmaya devam ediyoruz.sogumaya birakiyoruz.
yumurta aklarimizi cirpma kabimiza koyup bir cimdik tuzla beraber yumurta aklari kar halini alip daglar olusturana kadar cirpiyoruz.(yalniz damla bile yumurta sarisi karismasin,dikkat.)
daglar olusunca mikserin ayarini yukseltip toz sekerimizi kasik kasik hemen hemen 2-3dakika surede karisima cirpma esnasinda ekliyoruz.resimdeki gibi puruzsuz bir kivam elde etmeliyiz.
cafe biscuitje

badem unu,kakao,pudra sekerini mutfak robotunda daha da incelip birbirine karismasi icin yaklasik 5dakika kadar cekiyoruz.bu karisimi eleyerek puruzsuz kivamli beyazlarimiza karistiriyoruz.bu karistirma isini tahta ya da plastik bir spatula yardimiyla ve havalandirarak yapiyoruz.daha sonra sikma torbasina alip; yagli kagit serdigimiz firin tepsisine 2-3cm ara birakarak sikiyoruz.





cafe biscuitje
her tepside sikma islemi bitince tepsiyi tezgaha bir iki defa vuruyoruz ki icindeki hava kabarciklari ciksin.tepsilerimizi bir saate yakin kurumaya birakiyoruz.uzerlerine dokundugumuzda elimize yapismayan bir hale geldiginde 175°isitilmis firinda 10-12 dk etekler olusup birakana kadar pisiriyoruz.
cafe biscuitje
firindan alip sogumaya birakiyoruz.soguyan taraflarin ic kisimlarini ganajlayip birbirine yapistiriyoruz.hepsi bu kadar.denemeye deger.afiyet olsun.

Yorumlar

  1. macaron yapmayı 2 kez denedim başarısızlıkla sonuçlandı.sizinki çok güzel görünüyor....elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. begendiginize sevindim ama bence yine denemeye deger bir lezzet.sevgiler oya hanim.sizi ben de ziyaret edecegim emin olun.

    YanıtlaSil
  3. guzel yorumunuza cok tsk ederim macaronlardan bi tane aldim nefisler ellerinize saglk :D

    YanıtlaSil
  4. sevgili nihan afiyet olsun; onlar sizler icin ordalar.

    YanıtlaSil
  5. Ay ülküücüüm bana ayirdinmi? :(
    Cok lezzetli görünüyor!
    Ellerine saglik canim!

    YanıtlaSil
  6. Ulkü ablacim tebrik ederim çok güzel görünüyolar. herkesin harci degil bu macaronlari yapmak. Sana geldigimde mutlaka isterim

    YanıtlaSil
  7. serpilcigim her zaman hayatim.guzel yorumun icin sagol.

    YanıtlaSil
  8. ben üç bes kez de denemdim ama olmuyo :(
    çok guzel olmus seninkiler ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglik .. cok güzel görünüyorlar.
    sevgilerimle Hatice
    http://petrolmavilim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Yapmış olduğunuz tarifler birbirinden güzel :) insanın gördükce hemen yapası gelıyor.. Ayrıca sunumlarınızda cok hosuma gıdıyor..Ellerinize sağlık hepsi şahane .. Nur..

    YanıtlaSil
  11. fırından aldktan sonra arasını kesıp mı gandaj yapıyoruz yoksa ayrı ıkı taneyı arasına gandaj surup bırbırıne mı yapıstırıyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler guzel yorumunuz icin...hayir arasini kesmek diye birsey soz konusu degil.zaten makaronlari tek tarafli pisiriyoruz.yani iki taneden bir makaron olusuyor.onun icin iki ayri kurabiyanin altta kalan kisimlarina ganaj surup kapatiyoruz .iki bombeli taraf dista kalmis oluyor.sevgilerle ....

      Sil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)