cikolatali macaron
cafe biscuitje |
neyyyyyyse.
gelelim tarife;ilk denemem macaron tarifimi ikiye katladim.yani malzemeleri.
malzemeler:
100gr badem unu
200gr pudrasekeri
9 yemek kasigi toz seker
6yemek kasigi kakao
4 ad yumurta aki
macaron arasi ganaj:
115gr bitter cikolata(benim sutlu vardi)
1/2 su bardagi krema
2corba kasigi tereyagi
yapilisi:
ben once yine ganajla basladim.sevgili zinnur'da oyle yapmis.ona da bu tarifi icin ellerine saglik.kremayi kucuk bir tencerede kaynama noktasina gelene kadar isitin.isininca ocaktan alip kucuk parcalara ayirdiginiz cikolatalari icine atip eriyene kadar karistiriyoruz.biraz iliyinca tereyagini da katip karistirmaya devam ediyoruz.sogumaya birakiyoruz.
yumurta aklarimizi cirpma kabimiza koyup bir cimdik tuzla beraber yumurta aklari kar halini alip daglar olusturana kadar cirpiyoruz.(yalniz damla bile yumurta sarisi karismasin,dikkat.)
daglar olusunca mikserin ayarini yukseltip toz sekerimizi kasik kasik hemen hemen 2-3dakika surede karisima cirpma esnasinda ekliyoruz.resimdeki gibi puruzsuz bir kivam elde etmeliyiz.
cafe biscuitje |
badem unu,kakao,pudra sekerini mutfak robotunda daha da incelip birbirine karismasi icin yaklasik 5dakika kadar cekiyoruz.bu karisimi eleyerek puruzsuz kivamli beyazlarimiza karistiriyoruz.bu karistirma isini tahta ya da plastik bir spatula yardimiyla ve havalandirarak yapiyoruz.daha sonra sikma torbasina alip; yagli kagit serdigimiz firin tepsisine 2-3cm ara birakarak sikiyoruz.
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
macaron yapmayı 2 kez denedim başarısızlıkla sonuçlandı.sizinki çok güzel görünüyor....elinize sağlık...
YanıtlaSilbegendiginize sevindim ama bence yine denemeye deger bir lezzet.sevgiler oya hanim.sizi ben de ziyaret edecegim emin olun.
YanıtlaSilguzel yorumunuza cok tsk ederim macaronlardan bi tane aldim nefisler ellerinize saglk :D
YanıtlaSilsevgili nihan afiyet olsun; onlar sizler icin ordalar.
YanıtlaSilAy ülküücüüm bana ayirdinmi? :(
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor!
Ellerine saglik canim!
Ulkü ablacim tebrik ederim çok güzel görünüyolar. herkesin harci degil bu macaronlari yapmak. Sana geldigimde mutlaka isterim
YanıtlaSilserpilcigim her zaman hayatim.guzel yorumun icin sagol.
YanıtlaSilben üç bes kez de denemdim ama olmuyo :(
YanıtlaSilçok guzel olmus seninkiler ellerine saglik..
ellerine saglik .. cok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilsevgilerimle Hatice
http://petrolmavilim.blogspot.com/
Yapmış olduğunuz tarifler birbirinden güzel :) insanın gördükce hemen yapası gelıyor.. Ayrıca sunumlarınızda cok hosuma gıdıyor..Ellerinize sağlık hepsi şahane .. Nur..
YanıtlaSilfırından aldktan sonra arasını kesıp mı gandaj yapıyoruz yoksa ayrı ıkı taneyı arasına gandaj surup bırbırıne mı yapıstırıyoruz?
YanıtlaSiltesekkurler guzel yorumunuz icin...hayir arasini kesmek diye birsey soz konusu degil.zaten makaronlari tek tarafli pisiriyoruz.yani iki taneden bir makaron olusuyor.onun icin iki ayri kurabiyanin altta kalan kisimlarina ganaj surup kapatiyoruz .iki bombeli taraf dista kalmis oluyor.sevgilerle ....
Sil