SIFIR YAĞLI KARNIYARIK

Efendim herkeseeee mutlu musmutlu,sevgi dolu,umutlu,hayırlı günler diliyorum.sağlık konusunu da ayrıca belirtmeliyim.sağlığınız da bol olsun bu arada.
Sağlık demişken bu aralar biraz diyet moduna girdiğimden ahkam kesmeye başladım mi ne?😃😉😜
Yok yoook haddime mi düşmüş.
neyse seyda coşkundan bir karnıyarık tarifi vereceğim ki yediğinizde parmaklarınızı da yersiniz diye de korkuyorum hani.😃şaka şaka.

MALZEMELER:
İstediğiniz kadar patlıcan(kaç tane isterseniz yani)
yağsız kıyma
Malzemenize göre
Yeşil biber
Kırmızı biber
Soğan
domates
Salça
Dereotu
Maydanoz
Karabiber ve az tuz
YAPILISI:
Efendim tarifin en alıcı noktası;patlıcanları alaca soyun,firin poşetine koyun ve fırınlayın ben yaklaşık 30 dk 250derecede fırınladım.sonuç LOKUM....
Patlıcanlar firinlanirken iç harcinizi hazırlayın.soğanları küp doğrayın biraz tencerenin dibinde(yagsiz)çevirin.daha sonra kıymayı,küçük küçük doğradığınız Biberleri dereotunu maydanozu(süslemek için bir kaç dal ayırın)da sırasıyla katip kavurun ve 3 adet rendelediginiz domatesi de katip ağzı kapalı pişirin.lokumlar ay pardon😃 patlıcanlar fırından çıktıktan sonra firin kabına alın ve ortasını acip(benim patlıcanlarım biraz etliydi içlerinden piştikten sonra kaşıkla alıp harcın içine de kattim)iç malzemenizi doldurup üzerine biraz maydanoz serpin ve 10 15 dk fırınlayın.
Mis hanımlar  beyler mis mis....

Yorumlar

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)