ELMALI KADAYIF TATLISI


selamlar herkese,tum izleyenlerime,takipcilerime beni sevenlere,sevmeyenlere(sevmeyenleri de seviyorum ben yaaaaa Yaradandan oturu)
uzun uzun verilen aralardan sonra boyle gelince bir tuhaf oluyorum,sucluluk duygusu hep var.guncellemelerim ve sizlerle paylasim sikligim oldukca mesafeli olmaya basladi artik.umarim hicri de miladi de olsa bu yeni yil butun kasvetini,karamsarligini geride birakip taptaze ve canli canli bir yil olur.sizlerle daha sik gorusmek istiyorum artik.

 dun aksam guzel bir aksam yemegi yedik ailecek.ailem kocaman benim.dubaiden dunyalar guzeli emine uca uca gelmis buralara kisa da olsa.ben de kayinbiraderim eltim ve cocuklari davet ettim maaile guzel bir aksam yemegi yedik guzel bir asure gununde.
tatlilar arasinda asurem de vardi.buradaki tarifin aynisini yaptim.
ancak yemegin sonunda guzel bir kadayif tatlisi olsun istedim.ve ilk elmali kadayif tatlimi pisirdim nacizane.
arkadaslarimin yaptiginin cok da disina cikmadan hazirladigim bu tatliyi bir de boyle deneyin isterim.

MALZEMELER:
300gr yas kadayif
100gr tereyagi erimis ve ilik
kadayiflari tereyagiyla boca edip kuru yer kalmayacak sekilde karistiriyoruz.
ICI:
3ad elma(kabugu soyulup rendelenmis)
1avuc kuru uzum
1corba kasigi tarcin
1 cay bardagi kirik findik
ic malzemeleri kucuk bir tencerede renk degistirene kadar kavuruyoruz.
SERBET ICIN:
2.5 su bardagi seker
3 su bardagi su
kaynatiyoruz ve kaynama noktasindan itibaren 10dk kadar kisik ateste bekletiyoruz.
YAPILISI:
tereyagi ile karistirdigimiz kadayiftan resimde gordugunuz kaliplarimla kunefe misali once kalibin altina kadayiftan bir miktar;arasina elmali harctan,daha ustune yine kadayif koyup aletle pres yapip bu sekli cikarttim.kadayiflar bitene kadar uyguladim.12 adet ve de bayagi buyuk kadayif halkalarim oldu.220° firinda kizarincaya kadar pisirdim.bu arada serbetimi de kaynattim.firindan cikarttigim kadayiflarima 5 dk sonra serbetimi yedirdim.ve afiyetle yedik.
belki kadayifta once elma tadini yadirgayacaksiniz ama daha sonra lezzeti size bambaska gelecek.ben dondurma ile servis yaptim,siz daha farkli servis edebilirsiniz.
hepinize afiyet olsun.
nice paylasimlara.

Yorumlar

  1. Evet daha sık görmek istiyoruz seni. İnsan blogdan bi koptu mu dönüşü zor oluyor. Hadi bakalım bu başlangıç olsun Ülküm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim insallah ben de hep istiyorum ama ..bundan sonra zaman ayiracagim kesin.sevgiler canisi.

      Sil
  2. Nefis bir tatli olmus,ellerinize saglik.Basma kalibini nerden aldiniz,onu ogrenmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili nursen burada pasta malzemeler i satan bir dukkandan.aslinda pilavlar icin ve keklere form vermek icin almistim.elim kolum oldu.sagol hayatim, sevgiyle.

      Sil
  3. Nefissss olmuş nefiiiiss. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hayatim, kucakladim hasretle.geldigin icin ayrica tesekkurler

      Sil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)