herkese selamlar..... evet ben yaptim.benden once yapan varsa bilmem ama ben duymadim.nette arstirdim yok.sordum bilen varmi diye cevreme yok.dusundum tasindim olurmu? acaba?kalinmi olur?sorularinin ardindan ne kaybedeceksin yap gitsin dedim.iyiki de demisim.Allah'im ne buyuk bir lezzeti haftalardir dusunerek kacirmisim. aslinda tarifin orjinali kadayifla yapilan bir tatli.ilk defa yemekteyizin ilk bolumlerinde trabzonlu bir bayan yapmisti cok begenmistim ve de yapmak istemistim ama bir turlu kismet olmamisti.gecenlerde yine bloglarda da gormeye baslayinca kadayif almaliyim dedim;amaaan kim gidecek turk marketine diye oyalanirken elime tel sehriye gecti aaaa bu da kadayifin biraz kalini iste dedim olmazmi?olurmu? derken oldu iste.kadayif yerine tel sehriyeden yaptim. ama bir de leziz olduki sormayin tek bir kucuk farkla.cok kitir yapmisim.ama bir dahaki sefere daha az kavuracagim sehriyeyi.sizi de uyarayim.denemek isterseniz.hadi tarife gecelim.... malzem
bu postumu o malum bizi yikan haberi almadan once hazirlamistim.yayinlamak bugunenasipmis degistirmeden aynen yayinliyorum yuksek musaadelerinizle...... cumartesi gunu cafe muss 'da gordugum bu tarifi hemen yapmaliyim dedim.tarif cok basitti,evde de butun malzemeler mevcut.ne duruyorum o zaman dedim.yuksel ablam da bende(gorumcem).o konusurken ben bir yandan yapiyorum.nezaman baslayip ne zaman bittigine inanamadi.okadar kisa.yaklasik 15dk hepsi. neyse ben cok begendim,cok tuttum,yakin zamandaki en tatli favorim oldu.baskasi yerini alana kadar. cafe muss'cugumdaki tarifi oldugu gibi aktariyorum.ona da beni bu tarifle tanistirdigi icin tesekkur ediyorum.ellerine saglik musscugum. malzemeler: 1lt sut 8ad kuru incir 1kahve fincani nisasta 1kahve fincani seker 1pk vanilya 1yemek kasigi seker 1cay bardagi su yapilisi: herhangi derin bir sos tavasinda cok kucuk dogradigimiz incirleri,suyu ve 1yemek kasigi sekeri kaynatiyoruz.arasira karistiriyoruz dib
mutlu huzurlu,umutlu bir haftasonu herkese.bugun daha once burada da yemegini yaptigim beyaz hindiba ile yapilmis cok leziz bir tarif paylasacagim.turkiyede andiv olarak da gecer ismi. hindiba'nin (witloofun) faydalarini bir bilseniz elinizden buzdolabinizdan dusurmezsiniz.saymakla bitmez gercekten. buradan ve buradan biraz da olsa bilgi sahibi olabilirsiniz herhalde.gelelim cok basit olan tarifimize: malzemeler: 5-6 ad witloof 10-12ad ince kasar peyniri dilimi 150gr beyaz peynir 1/2 limon tuz,karabiber,kekik.. yapilisi: witlooflari 1 su bardagi su, yarim limon suyu ve bir miktar tuzla birlikte agzi kapali hasliyoruz.yumusadigini anladiktan sonra uzunlamasina ortadan ikiye kesip orta kismindaki koklu kismi bicak yardimiyla oyuyoruz. firin kabimiza ici yukari bakacak sekilde diziyoruz.iclerine bir miktar beyaz peynir doldurup uzerine kasar dilimleri diziyoruz.daha sonra kekik serpip uzerine isitilmis 210°firinda kasarlar eriyene kadar pisiriyoruz.sicak ser
harika bir pasta...nice seneler diliyorum...
YanıtlaSilsevgiler...
tesekkurler canim guzel dilegin icin,sevgiyle...
Sil