BEZELYE VE MISIRLI BUGDAY PILAVI...



bugun yaptim...hem de seve seve.....esim o kadar seviyor ki nasil yaparsam yapayim yemeye doymuyor bu ebly bugdayini...ebly bugdayinin diger bugdaylardan tek farki onceden kavrulmus oldugundan sanirim daha cabuk pismesi;bildigimiz bugdaylar gibi geceden islayalim,duduklude pisirelim falan yok..makarna gibi.10-15dakikada hazir..
sakin burda yok biz nasil yapacagiz demeyin; yine bizim bugdaylari geceden islatsaniz,haslasaniz da yapin bu pilavi....
bu arada da cumaya girmek uzereyken cumaniz da hayirli olsun;Allah dualarimizi kabul,gunahlarimizi affeylesin....



malzemeler:
300gr bugday(ebly)
1su bardagi misir konservesi
1su bardagi bezelye
2-3dal yesil sogan
2corba kasigi tereyagi
tuz

yapilisi:
tenceremize yagimizi koyup eritiyoruz(ben artik yagi pek yakmadan yapma taraftariyim)eridikten sonra yikayip suzdugumuz bugdayimizi dokup kavurmaya basliyoruz.daha sonra icine misir ve bezelyeyi ince ince dogradigimiz yesil soganlari da atip kavurma islemini bitiriyoruz.yeteri kadar su koyup once kaynayana kadar yuksek daha sonra cok kisik ateste pilavimizi pisiriyoruz....
afiyetle sicak servis yapiyoruz...
sonsuz tavsiyelerimle....







Yorumlar

  1. Ne güzel bir görüntüdür o öyleee... Ellerine sağlık hayatım :))hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, bulgur pilavının her halini severim ellerine sağlık çok güzel görünüyor , sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. efis olmuş canım.ayrıca sunumda çok şık.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. buğdayla yapılan her yemeği seviyorum,çok da bereketlidir,eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Mmmmmmmm. Ne değişik bir tarif. Yarın denesem mi acaba? Çok güzel görünüyor canım. Ellerine sağlık. Not ettim tarifini. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)