28 Eylül 2012 Cuma

pirasa yataginda ispanak ve kasarli somon(zalm)


herkese selam....bugun haftayi kapatirken cuma olmasindan dolayi oncelikle hayirli cumalariniz olsun diliyorum.ve dualarinizda bizleri de unutmamanizi temenni ediyorum.Allah cumle dualarimizi kabul etsin.rahmetini,merhametini uzerimizden esirgemesin insallah.....
eveeeet  dun yine kosturmacali gunlerden birini yasarken;mutfaga girip ne yapacagini bilemeyen ben dolapta ve dondurucuda ne var ne yok gozden gecirip bu gormus oldugunuz bana gore enfes yemegi yapti.harika oldu inanin.....

dondurucuda zalm filetolarim vardi.dusundum tasindim firinda yapayim dedim.iyiki de oyle yapmisim.o zaman tarife gecelim biran once...

malzemeler:
1kg zalm dilim ya da filetosu
1kalin dal pirasa
2orta boy sogan
100gr ispanak
2yemek kasigi sivi yag
3yemek kasigi kasar rendesi
kekik,pul biber,karabiber,tuz
yapilisi:
soganlarimizi ay seklinde ince dograyalim.pirasalarimizi da orta incelikte dograyip tavada soganlarla beraber az sivi yagda cevirelim.tuzunu katalim.tabir-i caizse oldurelim soganlarla pirasalari.yapacagimiz firin kabinin tabanina yayalim;uzerlerine somonlarimizi dizelim.baharatlandirip,tuzlayip ispanakla kapatalim ve sivi yagimizi da gezdirip onceden isitilmis 220°firinda pisirelim.firindan almaya 5 dk kala kasarimizi serpip tekrar firinlayalim ve sicak olarak servis yapalim.afiyet olsun...


hepinize hayirli bir cuma ve musmutlu gecireceginiz,yuzunuzun hep guldugu,yureginizden sevginin eksik olmadigi guzel,isik dolu,pasparlak bir haftasonu diliyorum,sevgiyle kucakliyorum hepinizi.....





10 yorum :

  1. Hayirli cumalar canim..
    Ellerine saglik olsun muhtesem lezzetle yien buradasin..
    Pirasanin tadini hic bilmiyorum desem gulermisin bana:)
    Nasil yaparim severim sevmem deye hic yapmadim..
    Ama bakinca guzel gozukuyor..
    Afiyet olsun canim benim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim benim bence kesinlikle tadina bakmalisin ama.tesekkur ediyorum,sevgilerle.

      Sil
  2. çok orjinal bir yemek olmuş..hem sağlıklı,hemde lezzetli.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Zalm dedigin somon yani, öyle anliyorum.
    Hangi dilde Zalm?
    Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. semicigim flamanca zalm diyorlar somona evet.yorumun icin tesekkurler hayatim.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

  5. sebze ve somon aşığı olarak..
    çok beğenerek ayrılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nunu tesekkur ederim guzel yorumun icin sevgiyle.

      Sil

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...