PRATIK KABAK TATLISI(YUKSEL ABLAMDA)

hepinize guzel bir haftasonu diliyorum.havalar guzel evde tikilip kaldik gecen hafta biraz disarilara atalim kendimizi dedik yine serin dustu buralara.ama sizin oralarda havalar guzelken cikin disari derim ben.evlerde oturmayin,oksijen depolayin bol bol.
dun yine boyle kasvetli bir hava vardi.yuksel ablamlardaydik.gulhan,ben,daha sonra da ilkay...epeydir mutfagin bir kosesinde duran balkabagi gozume carpar olmustu.yuksel ablama sordum"ne yapacaksin bundan"diye.o da ah bir bilsem diyince.basladim dogramaya vallahi.ne yapalim ne yapalim dedimki bundan guzel corba olur.3corbalik,bir de tatlilik cikti.hemen oracikta tatliyi yapiverdi yuksel abla.uzerine biraz seker gezdirip,firina atti kisik ayarda herhalde 1saat pisti.uzerine badem cektirdik rondoda;degisiklik olsun dedik,serptik.ama pratik,cok onemsemeden.onemsese nasil olurdu bilmiyorum. ama ben sevmem pek kabak tatlisini;harika oldu.bir de yanina pekmezle degmeyin lezzetine.ellerine saglik yuksel abla..
yine ayni saatlerde cakma zebra kek de yaptik.firin acilmisken yapalim bir kek dedi yuksel abla. onun da tarifi gelecek daha sonraki postlarda.

bu arada bu balkabagi sanmayin ki satin alindi.yuksel ablanin hobi bahcesinde buyuttugu ,kendi elleriyle diktigi kabaklardan bu kabak.biz o bahceden daha neler yiyoruz neler.
fasulye,bezelye,karalahana,yesil sagan,maydanoz,nane,domates,salatalik,marul.........ve hatta tavuklarindan yumurta....hakkini helal etsi yuksel abla....Allah razi olsun ondan ve enistemden de......


kalan 3corbalik ben,ilkay ve gulhan tarafindan corba yapilmak uzere evlerimize gitti.bugun benim evde oldugu gibi digerlerinin evinde de ayni corbadan var eminim.afiyetler olsun hepimize.
corba tarifini de resimledikten sonra yayina alacagim.sevgiler herkese....







Yorumlar

  1. fırında pişmiş kabak tatlısıda başka güzel olur hepinizin ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. yüksel ablanın ellerine emeklerine sağlık olsun hemde organik kabaklar

    kabak çorbasını ablam yapmıştı ama ben hiç denemedim tadını bilmiyorum tarifini de bekliyorum

    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  3. CCanim iyi yapmissin. Kabak bahceden yapmasi bizden dedin. Corbasini duymadim hic. Ama tatlisi benim favorimdir..
    Elinize saglik olsun,,
    Aldim bu tabagi,Sevgiler canim benim..

    YanıtlaSil
  4. ah be güzelim bizim buralarda pek sıcak değil,hatta bugün istanbulda sel gitti diyebilirim.
    afiyet olmuş canım sizlere,aze taze yemek nede güzel olur..

    YanıtlaSil
  5. kabak tatlısı en çok sevdiğim tatlılardan biri, iki kez pişirdim bende bu yıl.. ilki acemilikten biraz sert olmuştu ama ikincide tutturdum neyseki ;) ellerinize sağlık canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık.Çok severim ben kabak tatlısını.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)