biryan kapama(tavuklu)
efendim gecenlerde sevgili kekigim pembe kekikde gordugum bir tarifi paylasmak istiyorum sizlerle.harika bir tarif.bir yugoslav yemegi imis.kekigime de yorumumda yapacagimi soylemistim ,krallara layik bir yemek.ufak tefek eksiklerle aynen aktariyorum tarifi.kekigime de tekrar tesekkur ediyorum bu tarif ile bizi bulusturdugu icin.ellerine saglik kekigim....arkadasimin tariflerini gormek icin lutfen tik tik
malzemeler:
3ad tavuk but(ikiye boldum)kisi sayisina gore artirabilirsiniz.
2su bardagi pirinc(ben basmati kullandim)
1ad sogan
1ad paprika
2yemek kasigi sivi yag
1lt sicak su
2dis sarimsak
tuz,karabiber,kekik,1kesme seker
1yemek kasigi salca
1corba kasigi taze nane yapragi
6ad seri domates(ben kullanmadim)
yapilisi:
tavuklari haslamak icin kullanacagimiz tencereye yagi koyup kizdiralim ve yemeklik dogradigimiz soganlari katalim.kavrulan soganlara paprikayi ekleyip devam edelim.sarimsagi ezip soganlara, ekleyelim.salcayi da katip kavurma islemini sonlandiralim.ve sicak suyumuzu dokelim.nane haric butun baharatlardan istedigimiz miktarda ekleyelim.kaynama noktasina gelince tavuklarimizi katip kemiginden ayrilma seviyesinde ocaktan alalim.
firinimizi onceden 200°isitalim.yikadigimiz pirinclerimizi firin kabimizin tabanina serelim.pisirmis oldugumuz tavuklari guzel bir sekilde pirinclerin uzerine dizelim.naneleri serpistirelim.tavuklari hasladigimiz sudan 2.5 su bardagi tepsiye ekleyelim.isinmis firinimizda 15dk kadar pisirelim.firindan ciktiktan sonra agzini folyo ya da mutfak havlumuzla kapatalim ve dinlendirelim.sicak servis.afiyetle.
siddetle tavsiye ediyorum.bir dahaki sefere etle deneyecegim.
ooooooof canım büryan harika olmuş yeee beni diyor
YanıtlaSil:))
bu nasıl bir görüntü canım.nefis olmuş nefis.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok nefis görünüyor.Afiyet şeker olsun.Dün farkedemedim yayınladığını aslında blogunu blogumun üzerinden de takip ediyordum ama kısa süre önce hepsi kayboldu yenilerken eksiği fazlası olmuş bu vesileyle tekrar yakın takibe alıyorum seni.Sevgiler.
YanıtlaSilgerçekten krallara layık görünüyor,eline sağlık.Mutfağını yeni açan bende misafirliğe beklerim.
YanıtlaSilNefis olmuş canım. İçim gitti resmen. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canımm arkadaşımm:)
YanıtlaSilbu ne güzel resimler böylee..
bayıldımm kii:)
öpüyorum seni..
muhabbetle.
hayırlı cumalar.
Ben pek bir sık yaparım.
YanıtlaSilHepsi bir arada :))
Nefis bir görüntü
Ellerine sağlık arkadaşım
İyi hafta sonları
Nefis bir görüntü, emeğinize sağlık. Ben de daha önce yaptım ancak görüntüleyemedim. En kısa zamanda tekrar yapıp, paylaşabilmeyi umuyorum. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
çok severim,eline sağlık canım nefis görünüyor..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilof of of :) harika! ellerinize sağlık :) birtasimkaynasin.blogspot.com
YanıtlaSilCidden harika bir yemek çıkmış ortaya. Ellerine sağlık.Enfes görünüyor....:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
YanıtlaSilMuhteşem bir görüntü,ve tabii muhteşem bir lezzet.
Sevgiler...
Canııım tarifin tam benlik olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..
karnım da acıktı zatennnn..:) çok leziz görünüyor. ellerine emeklerine sağlık.
YanıtlaSilBenim de hep denemek istediğim fakat henüz deneyemediğim tariflerden birisi..
YanıtlaSilEllerine,emeğine sağlık canım..
Cici günler diliyorum.
Muhabbetle..
Nefis gözüküyor, biz büryanı böbrek yatağıyla ve turşulu yaparız.
YanıtlaSilTavuklu da hemen denemek istiyorum.
Şu an açlıktan ölmek üzere olan 4 öğrenci arkadaşımla beraber bakakaldık bloğunuza :( Herşeyy harika ellerinize sağlık,keşke bi tabak olsada yesek ♥
YanıtlaSilHarika bir ana yemek :) elinize sağlık.
YanıtlaSilof of offff nefis olmuş ellerinize sağlık ben bunu ilk fırsatta yaparım...sevgiler...
YanıtlaSil