sultani bezelye kizartmasi (misir unlu cevirme)
selamlar blogcanlar.nasilsiniz yeni bir haftaya girerken.inanin ben cok mutluyum.cunku bir haftalik krokus tatilinden sonra okullar basladi bugun.Allah'im o ne bitmez 9 gundu.cocuklar birbirlerini yediler tabir-i caizse.ben deseniz grip enfeksiyonu sacmaktaydim.neyseki biraz olsa iyiyim.hic degilse kafam sismeyecek.disari cikarirsan iyiler.ama evde iki dusman.aslinda kiziyorum kendime de ama bu soguklarda da onlar icin uzuluyorum.ya hasta olurlarsa diye.
hadi bakalim havalar da isinmaya basladi oh oh.
hafta sonu kahvalti soframda,tabiki esime de dukkana goturuyorum;bezelye kizartmam vardi.cok severiz biz bu turlu kizartmalari.cunku fazla yagda degil cevirme kapakla butun olarak kizartiriz.tavaya malzemenin hepsini ince bir sekilde yayip once bir tarafini sonra cevirip diger tarafini kizartiriz.patlicanin da yapariz.onu da anlatirim bir gun.
iste esim dukkan icin alisverise gittiginde almis sultani bezelyelerimizi.ben de hemen kizartmasini yapmak istedim kahvaltiya.
yapilisi
bezelye istedigimiz kadar.once buyuk bir tencere de yari diri kalacak sekilde hasliyoruz bezelyelerimizi.sonra suzup tuz,karabiber,pul biber ve yeterince misir unuyla harmanliyoruz.sonra tavamiza biraz sivi yag gezdirip bezelyelerimizi cok kalin olmayacak sekilde yayiyoruz.evire cevire kizartiyoruz.sonra afiyetle yiyoruz.bilenler bilmiyenlere anlatsin,gercekten leziz oluyor.afiyet olsun.
Günaydın, ilk kez görüyorum, çok ilginçmiş. Sayenizde yeni bir şey daha öğrendim. İyi haftalar, sevgiler.
YanıtlaSilMmm nefis görünüyor. Mutlaka denemem lazım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilben hiç denemedim ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Kızartmasını hiç yemedim.Merak ettim.Sevgiler:)
YanıtlaSilCanım benim çok geçmiş olsun ve gözün aydın .Evde olunca yavrular ve kış olunca biraz sıkıcı oluyor tabii.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor bezelyeler.biz bunu taze fasulye ile yapıyoruz.öyle de çok güzel oluyor.ellerine sağlık.
biz de bahar geliyor dedik yine kar geliyormuş meğerse...
çok öpüyorum seni ve yavruları
normal kızrtmasını yapıyorum ama mısırunuyla denememiştim ,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilmutlu haftalar..
ilk kez duydum bunu değişikmiş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmutlu haftalar
sevgiler
Kızartmasını ilk kez duydum, ama oğlum İngiltere'de okurken her gittiğimde marketten alıp, ya çiğ salatasını ya da kavurmasını etin yanına yapardım.Kızartmasını deneyeceğim, Ellerinize sağlık
YanıtlaSilbu bezelyeyi çok severim ben.. zeytinyağlısını biliyordum sadece, kızartma ilk defa duydum bende, denemek gerek mevsimi gelince ;) ellerine sağlık canımm..
YanıtlaSilElinize saglik nefis gorunuyor
YanıtlaSilCok lezzetli olmali
Sevgiler
Çok severim. Hele ki patlıcanı daha da çok severim. Biz hemşeriyiz sanırım yahu? Memleket deniz kokar mı? Turşu kavrulur mu sizin oralarda? Peki dible desem, bana ne dersiniz?
YanıtlaSilhmmm..
YanıtlaSilçok farklı bir lezzet bu..
hiç kızartmasını denemedim canım.
mısır unu ile birleştiyse bu lezzet,eminim hoş olmuştur..
ellerine sağlık canım..
baki muhabbetlerimle..
:)
çok geçmiş olsun aman dikkat et hastalık zor.
YanıtlaSilhiç yemedim bilmiyorum bu lezzeti merakta ettim:)
ellerine sağlık.
Canim bir tek bizimkiler yiyor bir birini diyordum. Sizde demi var..
YanıtlaSilO tatil bize 2 hafta sonra gelecek o bir birini yeme sahnesine ben nasil katlanacagim bilmiyorum. Acilen tatil programi yapmam lazim..
Eline saglik olsun. Bu benim en cok sevdigim yemektir. Sanirim Karadeniz yoresine ait bu yemek.
Kayinvalidem yapmisti harika olmustu tatdi. Uzerine de yogurt immm immm.
Sevgiler canim...
AAA ben kesinlikle bilmiyordum. Bir şey daha öğrendim.
YanıtlaSilBunun zeytnyağlı yemeğine zaten bayılırız biz.
Ellerine sğlık
İyi haftalar
Hey en sevdiğim şey :)Ah bak şimdi canım istedi anneanneciğim ne güzel de yapar tazecik bezelyelerle..Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...:)
YanıtlaSil:) Ben de Giresunluyum yahu :) Merkez. Ben zaten karıştırdım bloğunu ve kesin karar verdim Giresunlu olduğuna. Ben daha bebe blogcuyum öyle bayılacak bişey de yok kii :) Sağolasın. Çok şey paylaşıcaz o vakit; ortak nokta çok. Öpüyorum.
YanıtlaSilNe güzel bezelyayi bu haşiyle hiç denememiştim canım, mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık,
YanıtlaSilSevgiler..