Söz bitti,dualar edilmeli gurbet ellerde.

Suan okadar kotuyumki kelimeler kifayetsiz kalır anlatmaya.gurbetin ne olduğunu bu gece bir kez daha anladım.çok zalimmis.dogruymus.
Ha dediğinde gidememekmis gurbet.seni,sevdiklerini son bir kez daha göreyim diyenlere kosamamakmis gurbet.annesinin,babasının ölüm haberini alıp da cenazesine gidebilmekmis gurbet.bekleyenlerin gözlerini açık gondermekmis gurbet.gidememek,yetisememek,kosamamakmis.en yakınınin cenazesine katilamamakmis gurbet.çocuklarını bakacak ,bırakacak bir Allah'in kulunu bulamamakmis gurbet,elin kolun bağlı gidenlerin arkasından bakakalmakmis gurbet.
Okadar cokki bu gurbet illetinin anlamı bir okadar çok.
Bugün aslında sonunu bildiğimiz ama konduramadigimizin soğuk,bizi buz gibi eden haberini aldık.Halil abi.sevgili kaynim,eşimin abisi,annemin amca oğlu,ailenin direği,anne baba öldükten sonra evin anası babası,en büyüğü daha 65'inde bize sakasini yapıyordu.telefonda eşime artık beklemeyin deniyordu.halil Abi daha 6 ay bile olmadan önce yakalandığı o amansız zamansız hastalığa karaciğer kanserine yenik düşüyordu.savasiyordu.nasıl bir illetki 6 ayda okadar hızlı bir şekilde yayılıyordu.inanması zor ama gerçekti.beklemeyin.akşam saat 9:15 eşim reis büroyu açtırıyor en yakın uçağın sabah 8de olduğunu öğreniyordu.zalim ışte dedimya zalim bu gurbet .burda da yapacağını yapıyordu.
Eşim sabah saat 8 uçağıyla ıstanbul'a uçuyor.erkek kardeşi ile beraber.gorumcem eltimle beraber galiba sabah saat 11:45 de uçuyor.benmi?ben burdayım.gurbetin acısını içime çekip oturmak için.gurbet illetine yenildim demek için.
en büyük temennim halil abinin gözleri açık gitmesin.kardeşlerini son bir dünya gözüyle görsün.Allah nasip etsin inşallah.halil abiye dualarınizi bekliyorum arkadaşlar.onun ihtiyacı olan tek şey bu suan.sizlerden tek istediğim bu. DUA.lütfen.ona dua edelim.Acılarını hafifletsin Allahım herseyin hayirlisini versin.Allahim ona hayırlı ömür versin.sevgi ve dua ile.

Yorumlar

  1. Allah yardımcınız olsun canım, gurbetin belki de en zor yanlarından biri senin yaşadığın. Seni çok iyi anlıyorum, kendim de gurbette olduğum için. Allah daha beterinden korusun.

    YanıtlaSil
  2. Çok üzüldüm canım. Allah hayırlı ömür versin, Allah yardımcısı olsun inşallah. Sizlere de sabır versin. Dualarımız sizinle.

    YanıtlaSil
  3. çok üzüldüm canım.ALLAH acil şifalar versin.dua edeceğim.Allah yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  4. canim benim, gurbet gibi kotu birsey yok.
    nefret ediyorum gurbetten...
    insallah kardeslerini gorur...
    dualarim onunla, uzuldum gercekten:(

    YanıtlaSil
  5. gurbeti çok iyi bilirim bitanem.17 sene çektik bizde.hem de ne acılarla.telefon bile açmak yasaktı.sağ mı ,ölümü yakınlarımız bilemezdik.senin tüm hissettiklerini şu ana ben de hissediyorum.
    dualarım sizinle.allah kardeşini görmeyi nasip eder inşallah .sen içini ferah tut canım.hayat böyle işte...zor çok zor gurbet ,seni ve yavrularını kocaman öpüyorum...güçlü olmaya çalış...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Başınız sağ olsun.Nur içinde yatsın.Elbette dualarımız onunla olacak.Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  7. Gurbet zordur dostum. Elini kolunu bağlar insanın. Güçlü olmak istemediğin zamanlarda bile güçlü olmak zorunda bırakır. Dua edicem inan.

    YanıtlaSil
  8. Gurbet böyle birsey yasamayan bilemez! Alah sabir versin..

    YanıtlaSil
  9. duam senle canm çok üzüldüm inanki.Ben e kıbrısta okurkenaynı durumu yaşamştım.

    YanıtlaSil
  10. İNŞALLAH KARDEŞLERİNİ GÖRMEK NASİP OLSUN ARKADAŞIM,ÇOK ÜZÜLDÜM,İÇİM KIYILDI,RABBİM KİMSEYİ ZORDA BIRAKMASIN..

    YanıtlaSil
  11. ahhhh... başınız soğlsun canım.. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.. ben geri döndüm ama geldiğim günden bugune hatta daha dönmeden gelmek istemedim.. babamdan sonra buralar dahada siyah beyaz oldu.. geldiğim hatta evlendiğim günden neret ettim.. hayat devam ediyor lafından dahada nefret ettim.. ama "hayat devam ediyor"

    YanıtlaSil
  12. canım ben geldim
    yalnızlığına ne kadar ortak olurum
    ortak olurum bilmiyorum ama
    seni sevenlerin yanında.
    :)))))))
    dualarına ortak olurum.
    bir kardeşin.
    :)))))

    YanıtlaSil
  13. Bir umut ışığı yanar inşallah, acil şifalar dilerim :(

    YanıtlaSil
  14. Başınız sağolsun, gerçekten gurbetteyken böyle haberleri almak çok acı.İnsan kuş olup,uçmak istiyor böyle anlarda. Kabına sığamıyor, hayat çok acımasız.Allah geride kalanlara sabır ve sağlık versin.

    YanıtlaSil
  15. Ah burada yasarken en büyük korkum bu iste. Bir gün ben nasil gidecegim, gidebilecek, yetisebilecekmiyim? Duygu ve üzüntünü inan en derinde hissettim. Allah sabirlar versin, yardimcin olsun. Allaha sigin arkadasim...sabrini verecek rabbim, seni de böyle bir sabirla siniyor. Allah yardimcin olsun, biz de duaciyiz...

    zehra

    YanıtlaSil
  16. dualarinizi esirgemediniz.hapinizden Allah razi olsun.yorum yazan yazmayan hakkinizi helal edin.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  17. Allah yardımcısı olsun, tüm dualarım seninle :(
    bazen gurbette olmak mı kötü yoksa yanında olup elin kolun bağlı birşey yapamamak mı bilemiyorum..beni 7 sene öncesine götürdü yazın, aynı acıyı yaşadım. kayınvalidemi aynı illetten 58 gün içinde kaybettim..bazen kısa sürdüğü için acısı şükrederken bazende biraz daha bizimle kalsaydı diye kahrolurum..kimseye bu acıyı yaşatmasın Tanrım :((

    YanıtlaSil
  18. Canim benim, Rabbim nurlar icinde yatirsin.... Mekani cennet olsun... Sizlere ve tüm ailesine de sabirlar diliyorum.... Bundan 7 yil önce ben de yasadim bu derin siziyi canim annecigimi kaybederek... Seni cok iyi anlayabiliyorum arkadasim..... Dualarim sizlerle...

    YanıtlaSil
  19. Canim basiniz sag olsun. Geride kalanlara Rabbim sabir versin. Evet gurbet soguk yuzlu soguk elli maalesef..

    YanıtlaSil
  20. İnsanın düğümlenip kaldığı anlardan biri..
    Ne desem kifayetsiz kalacak :(
    Fakat biliyorum sizlerin yüreğindeki o imanın kuvveti her şeyin üstesinden gelecektir..
    Rabbim abinizin mekanını cennet eylesin canım..
    Efendimizin şefaati onunla olsun inşAllah..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  21. Allah gani gani rahmet eylesin,yakınlarına sabır versin.Şimdi okuduğum için yeni haberim oldu başınız sağolsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)