PROFITEROL






arkadaslar hepinize saglik,huzur ve mutluluk dolu bir hafta diliyorum.gunleriniz guzel, yuzleriniz gulumsemeyle gecsin insallah.
bizim hafta sonumuz biraz evde biraz disarda,biraz yorgun biraz durgun,biraz hareketli,biraz uzgun gecti.gerci bir kaza haberi disinda moralimizi bozan bir sey olmadi.Allah esirgedi de olan mala oldu.verilmis sadakalarimiz varmis.gecmisler olsun ozlemcigime.(yegenimiz)evlerden uzak olsun,tekrarlanmasin.
iste boyle bir haftasonunun cumartesi sabahinda sivadim kollari; profiterol yapmak istiyorum dedim.soooyle cikolata tadinda birsey olsun,o da profiterol olsun istedim.iyiki de istedim.bu tarifi ikinci yapisim.birincide de basariliydim simdi de.(eee tabi burda iltifat aslinda tarife.tarif cuk oturan tariflerden olunca sonuc herzaman mukemmel oluyor).unilever'de calistigim yillarda sirketin sana margarin icin verdigi yemek kitaplarindan birinde vardi bu tarif.oradan alinti ama yine mutasyona ugrayarak.
malzemeler:
patasur icin:
                               
1su bardagi su
2ad kesme seker
1fiske tuz
100gr tereyagi
1su bardagi un
1/2limonun kabugunun rendesi
1pk vanilya
4ad yumurta
yapilisi:
profiterol hamuru icin derin ve orta boyda bir tencereye suyumuzu,yyagimizi,tuz ve sakerimizi koyup ocakta kaynamaya birakiyoruz.kaynayinca unumuzu katip hizla karistirmaya devam ediyoruz.5-10dk arasi kisik ateste karistirmaya devam edip ocaktan alip sogumaya birakiyoruz.
hamur iliyinca icine limon kabugu rendesini ve vanilyayi ilave edip karistiriyoruz.daha sonra yumurtalari tek tek ilave edip her defasinda hamura yedirerek cirpiyoruz.hamurumuz iyice cirpildiktan sonra hazir.ister sikma torbasina koyun isterseniz kasikla yagli kagit serili tepsimize findikla ceviz arasi toplar birakiyoruz.isitilmis 220°firinda yaklasik 30dk pisiriyoruz.bu firindan firina degisiyor arkadaslar.dikkat edin.

ic kremasi:
1yumurta sarisi
3yemek kasigi un
7 yemek kasigi seker
yarim litre sut
1pk vanilya
yapilisi
patasurler piserken ic kremasi icin tencereye vanilya disindaki malzemeleri koyup muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirarak pisiriyoruz.ocaktan aldiktan sonra vanilyamizi ekliyoruz.
cikolata sosu icin:
200gr seker
50gr kakao
2yumurta sarisi
yarim litre sut
1yemek kasigi un
yapilisi:
cikolata sosumuzu da butun malzemeleri tencerede karistirip atesin ustunde kivam alana kadar karistirarak pisiriyoruz.atesten aldiktan sonra arasira kabuklanmasin diye karistiriyoruz.

butun malzemelerimiz hazir.patasurlerimizin kenarindan kremamizi ister sikma torbasi ister cay kasigiyla doldurup servis yapacagimiz kuplara kac tane istiyorsak yerlestirip ustune cikolata sosumuzu dokuyoruz.ister findik kirintilari,ister cikolata parcalari,isterseniz dondurma toplariyla soguk olarak servis yapiyoruz.boooyle afiyetle yiyoruz,yiyoruz,yiyoruz.
cucukler profitrolun tadina zor vardilar ancak varinca da cift kupla gunu bitirdiler.onlara da seker olsun,tatluk olsun.


bu tarifimi ayrica 71.porselen demlik cay saati etkinligine gonderiyorum.

Yorumlar

  1. profiterolu çok seviyorum ama hiç evde denemedim.. geçen markette hazır hamurlarından gördüğüm,
    tarfinin deneyebilirim canım, enfezz gözüküyor, ellerine sağlıkkk :)

    YanıtlaSil
  2. canım arkadaşım çok teşekkürler tarifini aldım birde 1 porsiyon profiterol aldım bu saatte. asla hayır demem.
    ellerine ssağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. cnm ya bu ne güzellik böyle gecenin bu saatinde bunu görmem hiç iyi olmadı:(
    bu güzel profiterolden yiyemeyeceğime göre kalkıp bi çikolata yemeliyim..

    YanıtlaSil
  4. Canim cok cok gecmis olsun ayricada ellerine saglik nasilda guzel duruyor profitroller :)sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. Önce çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.RABBİM korumuş.
    Profiterol'e gelince bayıldım eline emeğine sağlık canım.
    Harika bir lezzet,harika bir sunumla daha da özelleşmiş.
    Ben de ayni reçeteyle yapıyorum.
    Biraz el oyalayıcı ama sonuç nefiss bir lezzet.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bir kere profiterol yaptıktan sonra her profiterol yediğimde "destur" demeye karar verdim. Yerken lüp lüp yiyoruz da acayip zahmetli gelmişti bana yapılışı. Ellerinize sağlık süper olmuş. Bu arada yiğeninize de çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım hatta çokta güzel yaparım.Sizinde sunum harika olmuş, çocukalar nesıl yemesin ? Benim bile canım çekti, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. cok severım canım harıka olmus bır porsıyon alsam ne dersın ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  9. bu güzel tarif için çok teşekkürler,eşim çok sever bu tatlıyı,hafta sonu denemeliyim :)
    sevgiler,

    www.fido-land.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. vaaaayyy :) ellerine saglik canim benim :) super olmuslar :)

    YanıtlaSil
  11. Çok da severim arkadaşım ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. profiterole kim hayır diyebilir:))
    biraz el oyalıyıcı olsa da harika bir lezzet, sunum da çok hoş, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Harika bir sunum...iştah kabartıcı....tebrikler

    YanıtlaSil
  14. tek kelimeyle süper canım.harika bir sunum olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Vauuww.
    Bu ne güzel bir lezzet boylee.
    Ellerine saglik güzel kardesim.
    Gorsellere bayıldım.
    Kaldıysa bı kup alsam olurmu tatlım;))
    Mmmmm mis mis..
    Mutlu haftalar canisi...

    Bu arada yeğeninize çok gecmis olsun...:(

    YanıtlaSil
  16. Ozlem okuldan16 Ocak 2012 19:06

    Ülkü ellerine saglık cok güzel gözüküyor bende isterim

    YanıtlaSil
  17. resimlere tekrar tekrar bakıp iç çektim.....
    ellerine sağlıkk...
    tadı gibi fotolarda enfess gözüküyor.....

    YanıtlaSil
  18. Benim canım da istedi şimdi.Ellerine sağlık.Nefis nefis.

    YanıtlaSil
  19. çok geçmiş olsun.görüntüleri çok sevdim çok güzel görünüyor e tabi biraz da canım çekti ellerine sağlık:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Ellerinize saglik. Gercekten cok istah acici bir goruntu.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. ÖNCELİKLE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM,ALLAH KORUMUŞ,PROFİTEROLE GELİNECE BENDE YAPARIM ÇOK İNCE AYAR İSTER HAMURUN PİŞMESİ BENİM TARİFMDE NERDEN ALDIĞIMI BİLMİYORUM AMA ÇOK GARANTİ BİR TARİFMİŞ,HATTA İLK YAPAN ÜYELERİM BİLE BAŞARILI OLDULAR,NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  22. Canim cok gecmis olsun. Kaza bela uzak olsun.
    Eline saglik olsun cok severim ama cok sık sık yapmaya cesaret edemem. Tutmuyor diye. Onun icin 3 kap bol cikolatali olanindan aliyorum canim
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. İadei ziyarete geldim.
    övgü dolu sözlerine teşekkür ederim canım.:)))))
    profiterol hayatımda çok sevdiğim bir tatlı.
    çok ta güzel yapmışsın
    emeğine sağlık.
    gene beklerim
    :))))))))))))

    YanıtlaSil
  24. uyardığın için teşekkür ederim canım resmimi çalan siteye mesaj attım.
    profiterollerde çok güzel olmuş ellerin dert görmesin
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  25. muhteşem görünüyor....

    takipteyim...

    www.saadetiblog.com

    YanıtlaSil
  26. sennnn harbidennn beceriklisinnn benden kocaman bi alkis sana :)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  27. denediğim en güzel profiterol tarifi... ellerinize emeğinize sağlık teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)