pizza borek(havuz borek)





selam eyyyy sevgili blog alemi ve eyyyy sevgili ziyaretcilerimiz.
bugun zinde ve guzel bir gune actim gozlerimi.hava karanlik da olsa guzeldi."bilmezmisin gunduzun geceden dogdugunu sen."(alinti)dogru hatirliyorsam osman yuksel sergengecti'nin sozlerinden aklimda kalan bir misraydi.
dun gece esime sabah kahvaltisinda yemek icin ne yapsam ne yapsam diye dusunurken,aklima ablamin gecenlerde  beni ;tupperware'in web sayfasinda tanistirdigi pizza borek geldi.kendisi yapmis misafirlerinden de tam not almis;bana da tavsiye etti.(aslinda arastirdim,cogu blog arkadasim bunu bloglarinda paylasmis ama herbiri farkli tariflerle.onlarin da ellerine saglik.)tarifteki melzemelere sadik kalamadim.ozellikle de yufkaya cunku burda guzel taze yufka bulamazsiniz.vakumlu posetlerde var.onlarda birseye yaramiyor.neyse denemek buguneymis. dun aksam cucuklerimi yatirdim.tv keyfimi yaptim ve yapmaya basladim.nasilmi?BUYRUN.
malzemeler:
6ad baklava yufkasi
4ad uzun sosis(ince dogranmis)
1ad sogan(kup dogranmis)
1su bardagi konserve misir
1/2 su bardagi cekirdeksiz zeytin
1su bardagi konserve mantar vs.....(ne isterseniz,sucuk,salam...)
rende kasar peyniri
tuz,karabiber,kekik
sivi yag
domates sosu
sirasiyla sogani az yagda kavurduktan sonra kasar peyniri haric butun malzemeleri tavada biraz alazliyoruz.sogumaya birakiyoruz.
yufkaya surmek icin:
2corba kasigi yogurt
1yumurta
1/2cay bardagi sut
yapilisi:
bildiginiz uzere baklava hamurlari dikdortgen olur.ben o yufkalari kare haline getirdim.cunku bana once ucgen bir yufka gerekiyor.ucgeni olusturabilmem icin bu sartti.resimlerde de goreceksiniz yapilisini sirasiyla.
efendim.yufkamiza surmek icin olan malzemeleri cirpip firca yardimiyla ucgene katladigimiz yufkaya suruyoruz ve resimde gordugunuz gibi havuz yapip icine malzemelerimizi koyuyoruz.uzerine de rende kasarimizi serpip,kenarlarina da yumurta sarisi surup onceden isitilmis 190°firinda pisiriyoruz.daha sonra da afiyetle yiyoruz.








Yorumlar

  1. Het ziet echt heel lekker uit schatje!

    YanıtlaSil
  2. zeer smakelijke schat.veel bedankt...!xxx

    YanıtlaSil
  3. sunum bir harika cnaım.bayıldım görünüye.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık nefis görünüyor bendemi yapsam ne canım çekti bak şimdi:)))

    YanıtlaSil
  5. Mmmm nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık canım. Blogunu yeni keşfettim ve bayıldım. Hemen blog listeme ekledim. Bana da beklerim. Sevgiler...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  6. Nefis gözüküyorlar,ellerine sağlık..sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. görüntü tablo gibi

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  8. 2 sevdiğim lezzet bir arada pizza ve börek. eminim birleşmesinden hoş bir sonuç doğmuştur elinize sağlık harikalar :)

    YanıtlaSil
  9. ay bu nefis bişey.ellerine sağlık arkadaşım.bayıldım...şahane

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyor.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. bu börekler çok şık sunumda ve çok lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık.
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. Sahane bir görüntü... Fotograflara bayildim... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  13. şık börek olmuş,lezzetide garanti ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. kiz ben artik girmek istemiyorum bloguna, kompleks yapmaya az kaldim :p

    haaarika olmus canim haaarika :)

    YanıtlaSil
  15. Ohhhh çayında demlenmş hazır hemen geliyorum.
    Birkaç tane ayır bana bu böreklerden..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  16. cok nefis duruyorlar :)
    ellerine saglik
    sevgiler
    http://kucukseylerr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. süper görünüyor,bir börek için fazla mükemmel.tebrikler.

    YanıtlaSil
  18. çok değişik bir katlama olmuş denemem lazım mutlaka ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  19. Ayy harika bir fikir ve bayıldım:))) Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. buna bittim isteee :)) ayyy denemeliyimm kesinlikle :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

jeanneke'nin gun masasi

KAHVALTI PAZARI