kara lahana corbasi karadeniz yoresi
![]() |
cafe biscuitje |
![]() |
cafe biscuitje |
canim karadenizin memleketimin yegane corbasi,yedikce yedirten kislari antioksidan,acilisi antibiyotik,yaz aksamlarinin sofra guzeli,olmazsa olmaz yemeklerinden KARA LAHANA CORBASI.
daha ne desem bilmemki deneyin ve bakin gorun gercekten dogruymus diyeceksiniz.
anneeeeeeem ne guzel yaparsin sen bu corbayi.simdi yanimda olsan da yapsan da beraber yesek sicak sicak.aaaah aaaaah anacigim ah.hasretin tarifi yok.babam,ablalarim.
birakalim simdi bu kadar huzunlenmek yeter.allah kimseyi sevdiklerinden ayirmasin.
malzemeler:(4kisilik)
500gr kara lahana
![]() |
cafe biscuitje |
1/2 cay bardagi pirinc
1/2 su bardagi un(misir unu da olabilir)
icyag
tuz
pul biber(aci biber)
1,5lt su
yapilisi:
tencereye suyumuzu koyup kaynatiyoruz.tuzumuzu ve cok ince ve kucuk dogranmis lahanamizi beraber suya aktariyoruz.hemen hemen 10dk sonra lahanalar tam yumusamadan yikanmis pirinclerimizi de ekliyoruz.yani yerken lahanalar biraz agzimiza gelecek ezik olmayacak.unumuzu ayri bir derin kapta sulandirip terbiyeler gibi karistirarak corbamiza yediriyoruz.karistirmaya devam ediyoruz.bu arada istediginiz kadar goz karari icyagimizi da atip pirincler uzamaya baslayinca ocaktan aliyoruz.sicacik servis yapiyoruz.aci biberi istege gore piserken ya da yerken katabiliriz arzuya kalmis.benim cocuklarim da yedigi icin sonradan katiyorum.
not: ocak her zaman fazla ayarda olacak kisik ayara alinca lahanalar sarimsi bir renk alabiliyor.tuzu daha once koymamizin sebebide renginin solmamasi.
afiyet olsun.
canımm benim yaa...
YanıtlaSilrabbim kavuştursun sevdiceklerine inşallah...
karalahana çorbasını hep duyuyorum ama,hiç tatmak kısmet olmadı...
ellerine sağlık canısı...
gönül dolusu sevgilerimle..
:)
amin canim.ne sekersin yaaaa.mutlaka denemelisin bence.selametle guzelcigim.
YanıtlaSiloy uşağum benim memleketin çorbasını yapmışsın pancar çorbası deriz biz Giresun da buna..ben de yaparım çokk Ankarada pek bulamıyorum aslında lahanayı sen nasıl buldun oralarda..ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmaalesef hiç yemedim:( afiyet şifa olsun
YanıtlaSilben senin komsun olsam yedirirdim mutlaka.eger icyag sorunsa onsuz da cok lezzetli oluyor.sevgilerle canim.bu arada hosgeldin mutfagima.nice paylasimlara.
YanıtlaSilokeeeeyyyy ;) gidebildigimde pazarda bakarim kara lahanalari bulabiliyosam alirim insaallah. Resimlerini koyman çok iyi oldu ;) çok seviyorum bu yaprakli yemekleri ama bilmedigim için :(
YanıtlaSilartik pazarda satici teyzeye sorarim :)
ayrica anlamiyorum bloguna uye oldugum halde yeni kayidini göstermedi benim kumanda paneli yoksa boyle tarifi kaçirmazdim :))
çok uzattim sustum, hayirli aksamlar arkadasim :))
bu arada çok güzel olmus söyledimmi ????
YanıtlaSiltmm sustum çiktim...
Yıllar önce karadenizli bir arkadaşım yapıp getimişti ve tadı hala damağımda..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Sıcacık sevgiler.
karalahanayı bilirim canım.annem çok yapardı.içine birazda barbunya katardı.harika olur.görünce canım çekti.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilsevdacigim tesekkur ederim guzel yorumuna.yuregine saglik senin de.hoscakal.
YanıtlaSilçoook severiz...Mis gibi...Elinize sağlık.
YanıtlaSil