Ilkayin hindistancevizli sekerparesi
cafe biscutje |
Malzemeler:
250gr yumuşak margarin
2adyumurta
1pk kabartma tozu
1,5cay bardağı hindistan cevizi
Alabildiği kadar un
Şerbeti:
3su bardağı şeker
2,5su bardağı su
Çeyrek limon
Süslemek için:
Ceviz hindistancevizi file badem
Yapılışı:
Bakın ilkay bu tatliyi nasıl yapıyormuş;
Yogurma kabina önce margarin,yumurta ve hindistan cevizini
Alıp parmak uclariyla yoguruyormus. daha sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek karışımı yavaş yavas un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyormuş.
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp eliyle şekil veriyormuş.hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizip üzerlerine ceviz yerlestiriyormus.önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembelesene kadar pişiriyormus.
Şerbeti hamuru yogurmadan hazırlayıp sogutmaliymis şerbet soğuk tatlı sıcak olup;şerbeti su ,şeker,limon üçlüsüyle kaynama noktasına gelip 2 dk kaynayıp ocaktan aliyormusuz.
Fırından çıkan tatliyi serbetle buluşturup hindistancevizi veya file bademle süsleyip servis yapıyormuş.
Çok da güzel yapiyormussun ilkaycigim gerçekten hem pratik hem de çok leziz.ellerine sağlık hayatım.size de afiyet olsun simdiden.
Yorumlar
Yorum Gönder
yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle