findikli borek(karadeniz yoresi)
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
malzemeler:
1 caybard.sivi yag
1 caybard.sut(ya da iki corba kasigi yogurt)
2pk.kabartma tozu
5-6damla limon suyu
5-6 damla sirke1yumurta
1/2cay bard.su
tuz
alabildigince un
acmak icin nisasta
ici icin:
1/2kg kiyilmis findik(kavrulup)
5-6yemek kasigi toz seker
uzeri icin:
150gr tereyagi
1//2cay bardagi sivi yag
uzeri icin:
150gr tereyagi
1//2cay bardagi sivi yag
yapilisi:
nisasta ve 1pk.kabartma tozu haric butun malzemeyi yoguruyoruz.ancak hamur kulak memesinden cok azdaha yumusak olacak.daha sonra ceviz buyuklugunde toplar yapip hamuru yarim saat dinlendirip acabildigimiz(tek tek aciyorum ben) en ince yufkayi elde edip uzerine resimde goruldugu gibi sekerle karistirilan findik icini koyuyoruz.(yufkalari nisasta ve kabartma tozu karisimiyla aciyoruz)daha sonra oklavaya yufkanin uc kismindan baslayip rulo sardiriyoruz.iki yanindan sikistirip bir araya buzuyoruz.ve yagladigimiz firin tepsisine sirayla diziyoruz.dizdigimiz rulolarin uzerine erittigimiz teryagi ve sivi yagi kasik yardimiyla suruyoruz.kuru yer kalmayacak.daha sonra da 170°firinda uzeri hafif pembe olana kadar pisiriyoruz.soguduktan sonra afiyetle yiyoruz.dilerseniz bu boregi biraz serbetle daha da tatli bir hale getirebilirsiniz.cok lezzetli bir atistirmalik oluyor.
Insanin yedikce yiyesi geliyor vallah cok hafif leziz mmmmmmmmm
YanıtlaSilgulhancigim sana da yapariz guzelcigim.
YanıtlaSil