soslar

cikolata sosu:
1 paket bitter cikolata
sut(miktari goz karari)
4-5 yemek kasigi pudra sekeri
hazirlanisi:
benmari usulu erittigimiz cikolatanin icine pudra sekerini ve azar azar sutu ilave edip sosun kivamini ayarliyoruz.sosu sicak olarak pasta,kek ve vs...kullanabilirsiniz.
vanilyali sos:
1 pk vanilya
1 cay bardagi toz seker
500ml sut
4 yemek kasigi un
hazirlanisi:
bir tencerede sut,seker ve unu karistirarak pisiriyoruz.kivama gelince atesten alip vanilyayi ilave ettikten sonra sicak olarak pasta,kek vs... uzerinde servis yapiyoruz.
hollandaise sos:(sebze,yumurta ve kuskonmaz yanina)
1su bardagi tereyagi(benmari usulu eritilmis)
4ad yumurta sarisi
3corba kasigi limon suyu
pul biber
hazirlanisi:
bir kapta yumurta sarisi,limon suyu ve 1/4su bardagi tereyagini cirpiyoruz daha sonra kalan yagida yavas yavas ekleyip karistirmaya devam ediyoruz.pul biberi de katip cirpma islemini bitiriyoruz.koyu olmussa biraz sicak su ekleyebilirsiniz.servise cikarana kadar sicak su dolu kabin icinde bekletiyoruz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...